Krisen

Ja ni det ar ingen som har missat att grekland ligger i kris och riskerar att falla. Jag ar absolut inte inne i politiken och lyssnar knappt pa nyheterna, men vissa saker kan man inte blunda eller halla for orenen for.
Jag kan inte mer an saga att det ar landet egna fel. Men missforsta mej inte, landets inte folkets. Det ar stor skillnad. Jag minns sen langt langt tillbaka fran aren da man bara var har pa semester hur landet i sej fungerade.
Nu nar jag bor har och lever i systemet och tar del av det dagligen sa ser jag verkligen hur langt bak grekland verkligen ligger i utveckligen.
Sa otroligt synd for ett sa fint och underbart land att forutom god mat och fina strander inte har mer att erbjuda.

Skolarna ar tragiska, likasa varden/sjukhusen. Har lever vi i  robin hoods varld. Vi gor dom rika rikare och dom fattiga fattigare.
Lonena sjunker medans allt annat hojs. Hyror, matvaror m.m vem ska ha rad att handla? Ingen. Affarer stanger och arbetslosheten stiger. Allt detta for att man alldeles for sent tar tag i problemen.
Vem kan leva pa 500 euro i mandaden?

Det otroliga ar att dom varje dag kommer pa nya smarta (hor ironin) satt att fa in pengar till staten. Varje dag kommer dom ut med nya betalningar som ska ske inom en viss tid. Allt detta pga av vissa velat leva till max och nu har landets skulder blivit skyhoga och det finns inga pengar att ge. Folk som nu far leva med 500 euro som har familj, som knappt har rad till det vardagliga tvingas att betala for mark och hus som man agt i flera ar.

Nar vi var yngre sa vi alltid att grekland ligger sa langt efter i allt, men man trodde att dom nangang skulle komma ikapp.  Det fanns ocksa sa mycket annat man kunde gora, allt var sa annorlunda mot sverige. Men grekland hamnar bara langre och langre ner. Det blir bara varre och varre. Man satsar inte pa utbildning eller battre vard. Man har inte rad att utveckla. Just nu handlar det bara om att inte falla. Hur kunde det ga sa langt? Trodde man verkligen att man kunde styra ett land sahar foralltid? Att skulderna skulle forsvinna? Hur tankte dom egentligen?
Dom som levt over sina tillgangar har dom inga barn? hur ska deras och resten av folkets framtid se ut?


bara en liten tanke sadar..

Kommentarer
NK säger:

Dags att komma hem till Sverige nu!

2012-02-21 | 09:27:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback