Room

Fick for mej att moblera om mitt rum forra veckan!





fint va? lite mycket rosa ja jag vet... ;/


29 februari

Godmorgon! :) har sitter jag och ater frukost, bestaende av en chokladmunk och juice!



Ska strax springa upp till mataffaren och kopa pasta till lunch. Tankte gora en rod sas med oliver och vitvin. Supergott och enkelt.
Ska hanga det sista av tvatten ocksa, gud vad jag hade smutstvatt. Jobbigt nar man inte har nanstans att hanga kladerna ocksa. 3 element racker inte. Sa jag fick ta in tvattstallningen som jag har utomhus, tvatta av den och stalla den vid elementet. Dar far det plats! :) supersmart.. fast den tar plats.

Okej, forra veckan hade vi 20 plusgrader och i morse nar jag gick upp..SNO! Herregud vilka vaderforandringar. Iskallt ar det ute ocksa.



nu ser man inte sa bra eftersom att jag har tagit bilden innanfor fonstret med myggnatet dessutom haha!

Igar jobbade jag 8 - 16, helt dott var det ute den tiden pa morgonen.
Inte en manniska sa langt ogat nadde, hahaha!

  

Ska kila upp till mataffaren nu!

 
Update! min lilla moppe har blivit en snogubbe moppe hihi!


Sladd!

Japp! Antligen funkar det att lagga in bilder fran mobilen i datorn. Nu j*vlar!
Inte for att jag hunnit ta nagra bilder, 2 stycken pa min kofta fran jobbet. Det kan val vara intressant?



Nu har jag precis malat mina tanaglar, rosa. Hade latit som andas alldeles for lange nu sa det var dags.
Lite matta far det anda vara.
Sa vad gor ni denna lordagskvall? Sjalv ska jag snart sova for i morgon jobbar jag tidigt. 8 - 16!!!

Det har varit jattefint vader har i 2 dagar nu, nastan 20 grader. Underbart! Men i morgon ska tempen tydligen sjunka igen.. skont sa lange det varade iallafall. Men a andra sidan borde det borja ga mot lite varmare tider snart. Gud vad jag alskar sommaren.

I morgon ar det som sagt halloween/valborg har, ah det kommer vara varldens liv. Det har kants av idag ocksa, sjukt mycket folk. Bade pa jobbet men allmant ute pa gatorna med.
Juste jag kopte aldrig nanting att kla ut mej till, jag kanner mej inte riktigt sa insatt i det hela. Jag far ga ut och vara mej sjalv helt enkelt, haha lite boring av mej kanske.

Nikos har gatt ivag till jobbet sa nu ar det bara jag och nikos vovve hemma. Ska faktiskt ta en avslappnande dusch och hoppa i sang. Vi hores i morgon horrni!

Goooodnight!

What a night

Nu har jag precis tvattat bort mitt ackliga smink som jag haft i 10 timmar. Det ar ett av det varsta jag vet, att ha samma smink sa manga timmar. Kanns kladdigt och ackligt. Uek!
Jag hade ratt, det var en riktig kaosdag pa jobbet. Halv 2 kom jag ifran idag. Inte daligt. Men mina knan gav upp redan vid 22. Aj aj sager jag bara.
Undra hur manga personer som kommer och gar pa dom timmarna jag jobbar? Minst 1000 och da menar jag verkligen det.

I morgon jobbar jag 11 - 15 och sen 18 -22 igen. Vi har ett sant pass en gang i veckan. Sa jag maste satta vackarklocka nu, inte glomma det.

Jag hann inte ga in och kopa en ny sladd till mobilen idag heller men i morgon SKA jag gora det. Jag blir sjalv uttrakad av att lasa utan bilder. Det ar trakigt med bara massa text. Sa det ar prio ett i morgon, lovar!

I brist pa annat far ni en bild pa moi.
Och med det sager jag godnatt!


Syskonkarlek!

Jag och min lillebror Daniel for manga manga ar sen. han var sa radd for den dar spindeln, och da hade jag saklart annu roligare! Sa jag att jag alskar dej? :)

24 februari

Heej! Tankte skriva godmorgon men det ar lite sent for det. Det blev ingen tidigt pigg morgon, jag resnt ut sagt tvingade mej upp ur sangen kvart i 1. Traningsvark har jag i mina ben ocksa, haha det gor sa ont kan knappt stracka pa mej.

Igar var det mer att gora pa jobbet an i forrigar. Och idag fredag kan jag tanka mej annu mer ;/ fy sager jag bara.
Fram och tillbaka minst 100 ganger till varje bord. Vet inte hur mycket man svar inom sej pa ett 8 timmars pass. Men vad kan man gora det ar bara att klistra fast ett leende och ja..le och vara trevlig! :P

Idag jobbar jag 16 - 00 igen sa jag har borjar att gora mej i ordning sakta men sakert. Ska hinna ata nanting ocksa. Far ha samma shorta pa mej som igar, hann inte tvatta en maskin igar nar jag kom hem. Jag var alldeles for trott. Om nan undrar sa kan jag lagga till att vi jobbar i svarta klader. Med cafet's namnlogga pa. "Motley". Trakigt med svart men det mest praktiska.

I helgen ar det halloween i grekland, da klar man ut sej pa kvallen och gar runt till olika stallen dar dom eldar. Det ar som halloween och valborg i ett kan man saga. Och sen gar man saklart ut och festar senare. Mer eller mindre livat fran stad till stad.Det brukar vara valdigt lyckat. Alla gar verkligen all in i utkladseln. Skitkul!
Synd bara att jag inte hunnit kopa nanting an, far forsoka trycka in det pa mitt schema i morgon.

Jag maste verkligen fixa min mobilsladd sa jag kan lagga in bilder. Haller med om att det ar trakigt med bara massa text!

Have a nice day.

Tired!

Kom precis hem fran jobbet. Tuff night! Jag far helt enkelt lagga mej i sangen och kliva upp pigg i morgonbitti och blogga da, promise.

Godnatt!

Saknar!



          

   

21 februari

God morgon! Nu har jag tagit en san dar supersovmorgon igen. Men det ar ju sa underbart!
Sista lediga dagen pa 10 dagar nu, sa det galler att ta vara pa dagen.
Idag ar det rod dag har nere sa alla affarer ar stangda, nagonting som stor mej nagot otroligt.

Maste tvatta haret och platta till det lite nu nar jag faktiskt har all tid i varlden. Annars kanske jag springer till frissan i morgon innan jobbet. Ja, det ar min grej liksom. Jag gar till frisoren 1 - 2 ganger i veckan och fixar haret. Men det ar mycket billigare an i sverige och det ar helt klart vart det.
Haller mycket battre och ser mycket battre ut :) ! Aven om Nikos tycker att jag likabra kan gora det sjalv och sluta lata mej. Nej du, Im worth it! ;)

Magen kurrar ocksa och saklart har jag inte varit och kopt brod och den har tiden lar det ju inte finnas mycket kvar att hanga i julgranen. Jag som skulle ta tag i att borja ata stadig frukost. Happ, far borja med det i morgon istallet.

Dags att kliva ur sangen och fa lite saker gjort. Sortera rakningarna kan ju vara nanting att borja med. Det later ju roligt!

Sweet dreams

Vet ni vad jag verkligen skulle vilja ha nu? Godis! Det ar nanting jag verkligen saknar har. Att bara kunna springa ner till vilken affar som helst och kopa losvikts godis. Tur att det gar att hitta vissa haribo pasar iallafall.

Pratade med mamma pa skype for ett tag sen, himla tur att det finns. Da kan man ju nastan ata middag tillsammans varje dag. Om man gillar att sitta med laptopen pa bordet sa gar det ju alltid ;) nice.

Onskar jag orkade pallra mej upp ur sangen och  tvatta haret men det gor jag tyvarr inte sa det far bli imorgon.... maste verkligen i morgon! Lovar mej sjalv....

Sa nu har jag lovat mej sjalv! Duktig jag ar.

Aaah snart borjar cold case. Alskar verkligen kriminalserier. Nar jag var liten ville jag bli som dom i CSI. Haha I wish! Jag gick ut gymnasiet med ig i bade naturkunskap och matte..sa njae det ar nog inte riktigt min grej anda. Men pa tv ser det ju latt och roligt ut. Jag for noja mej med det.

Gud vad jag ar hungrig!!!!! Men jag ar sa laaaaaaat... :( det kommer inte finnas nanting gott och laga nagot kommer inte pa fragan, jag orkar inte ens rosta en macka just nu. Sa lat ar jag nu hahahahaha.

Herregud skarning skarpning

 

Okej nu reser jag mej...1,2.....3

Natti natti!


Krisen

Ja ni det ar ingen som har missat att grekland ligger i kris och riskerar att falla. Jag ar absolut inte inne i politiken och lyssnar knappt pa nyheterna, men vissa saker kan man inte blunda eller halla for orenen for.
Jag kan inte mer an saga att det ar landet egna fel. Men missforsta mej inte, landets inte folkets. Det ar stor skillnad. Jag minns sen langt langt tillbaka fran aren da man bara var har pa semester hur landet i sej fungerade.
Nu nar jag bor har och lever i systemet och tar del av det dagligen sa ser jag verkligen hur langt bak grekland verkligen ligger i utveckligen.
Sa otroligt synd for ett sa fint och underbart land att forutom god mat och fina strander inte har mer att erbjuda.

Skolarna ar tragiska, likasa varden/sjukhusen. Har lever vi i  robin hoods varld. Vi gor dom rika rikare och dom fattiga fattigare.
Lonena sjunker medans allt annat hojs. Hyror, matvaror m.m vem ska ha rad att handla? Ingen. Affarer stanger och arbetslosheten stiger. Allt detta for att man alldeles for sent tar tag i problemen.
Vem kan leva pa 500 euro i mandaden?

Det otroliga ar att dom varje dag kommer pa nya smarta (hor ironin) satt att fa in pengar till staten. Varje dag kommer dom ut med nya betalningar som ska ske inom en viss tid. Allt detta pga av vissa velat leva till max och nu har landets skulder blivit skyhoga och det finns inga pengar att ge. Folk som nu far leva med 500 euro som har familj, som knappt har rad till det vardagliga tvingas att betala for mark och hus som man agt i flera ar.

Nar vi var yngre sa vi alltid att grekland ligger sa langt efter i allt, men man trodde att dom nangang skulle komma ikapp.  Det fanns ocksa sa mycket annat man kunde gora, allt var sa annorlunda mot sverige. Men grekland hamnar bara langre och langre ner. Det blir bara varre och varre. Man satsar inte pa utbildning eller battre vard. Man har inte rad att utveckla. Just nu handlar det bara om att inte falla. Hur kunde det ga sa langt? Trodde man verkligen att man kunde styra ett land sahar foralltid? Att skulderna skulle forsvinna? Hur tankte dom egentligen?
Dom som levt over sina tillgangar har dom inga barn? hur ska deras och resten av folkets framtid se ut?


bara en liten tanke sadar..

Lite bilder!



ett fotojobb for en frisorsalong, alskade lockarna.



utgang.



med min fina kusin Natascha som precis blivit mamma till varldens finaste lilla flicka.







sommar i ioannina med mamma!


help!

Okej nu har jag lyckats fa in nan slags design, fraga mej inte hur jag gjorde. Men ar man envis sa ar man. MEN jag fattar inte hur man far till profilbilden? Jag laddar upp som vanligt men det kommer liksom aldrig nan bild. Jag ar val anda inte en streckgubbe iallafall? :(

AAAH! varfor kan jag inte vara lite mer into it liksom haha..

Till nagot helt annat, vilket himla daligt vader det ar idag. Mulet och gratt. Har inte varit ute pa en vecka, jag har haft influensa. Hog feber, hosta snuva ja hela koret.
En annan grej som stor mej ar att jag inte har alla svenska bokstaver pa datorn vilket gor att inlaggen ser helt..ja jag vet inte men fult ut? Kanske borde kopa en laptop i sverige nasta gang jag aker hem.

Aka hem en svang kanske jag ocksa borde, har bott hemma hos Nikos (pojkvannen) sen jag blev sjuk. Vem vill vara ensam nar man ar sjuk? Mest av allt skulle jag vilja vara hos mamma men gar det inte far man lana nan annans ;) haha nej vad skumt!

Nej, time to eat!



en bild pa mej och min finaste!


Nya tag!

Heej pa er! Tankte gora ett nytt forsok och ta tag i det har med bloggen. Bloggade pa livingInGreece.blogg.se men nanting hande och helt plotsligt kunde jag inte logga in. Man fortfarande ga in och lasa sa kangt jag hann skriva ;)

Nog om det, kan beratta lite om vart jag befinner mej idag. Jag bor fortfarande i grekland (krisen har inte skickat hem mej - an!) bor i en stad som heter ioannina. Ligger nara korfu men pa fastlandet. Liten men fin stad med mycket studenter.

 

Jag jobbar pa ett cafe i den centrala delen, mitt i kaoset fem dagar i veckan. Ett superfint fik med italiensk stil och italiensk inspiration i mat, dryck och bakelser.
Det gar sjukt bra pa jobbet, jattemycket folk. Fullt fran morgon till kvall. Ligger pa nr ett av fiken i staden.
Mycket turister valjer att komma pga av mycket reklam och bra kritik. Ja vad ska man saga Im a star! Haha skamt a sido.

          

Jag bor i min lilla tvaa lagom centralt gangavstand till det mesta tillsammans med min fina pojkvan.
Har bott dar sen i somaras men inredning och sant ar inte riktigt klart. Saknar t ex ett fint matbord, har sett ett sa otroligt fint och passande men jag bara skjuter upp det hela tiden. Pengarna lyckas alltid ga till annat. Typsikt mej.

           


Det var en riktigt snabb genomgang for att friska till minnet lite!





Välkommen till min nya blogg!