Min nagelutbildning

Jag gick min utbildning för Peggy Sage i thessaloniki. Efter att ha letat och läst igenom massa olika skolor kändes den bäst. Produkterna hade jag aldrig provat eller hört talas om men det som inkluderade deras kurs var bra.
Dom flesta skolorna i grekland kräver att man först köper produkter för att sen lära sig på sin egna produkter. Man ska alltså betala kursen, produkter och sen är du är klar behöva köpa nytt igen. 
På min utbildning fick man lära sig på deras produkter och sen köpa det man själv ville använda och tycktes behöva. Jag gick en intenviskurs på två veckor.
Egentligen var den på en månad och då gick man 4 timmar om dagen. Eftersom att jag inte bodde i thessaloniki och fick bo på hotell så kunde jag få gå på två veckor och gå dubbla timmar om dagen. Perfekt!
Fick lära mig manikyr, pedikyr, nagelförlängning med både gele och akryl.
När jag var klar valde jag att jobba med bara gele. Tyckte det var lättast och gav bäst resultat.
 
Det är så lätt att hela tiden gå och köpa nagelgrejer och tänka ut nya saker när man gått en sån kurs, men vill ha allt. Men det hade jag inte riktigt råd med så jag fick börja med det viktigaste. 
UV lampa, manikyrkit, gele, penslar, nagelfilar, nagellack och lite krimskrams blev det såklart. Jag blev klar i april så jag köpte bara sommarfärger när det gällde nagellack. Sen hade dom en mässa i oktober som jag passade på att köpa lite nytt. Höst och vinterfärger t ex. 
Det tar ett tag att ha "allt", självklart har man inte allt allt men det man själv vill ha och arbeta med. Det är lite som när men flyttar för första gången. Det tar tid att köpa in och få ordning och reda.
 
Tyvärr har jag lagt nagelbiten lite på sidan. Dels för att jag jobbade så mycket i grekland, för er som inte vet jobbade jag på ett cafe. Jag var alldeles för trött och när jag var ledig ville jag bara vara ledig.
Det blev mer om nån skulle gifta sig, gå på bröllop, döpa, jul eller påsk. Jag hade inte fasta kunder som jag visste skulle komma en gång i månaden. Ja, det är synd. Men mycket berodde även på att nästan varenda tjej i grekland gör naglar. Vi var helt enkelt för många och det var alldeles för svårt och riskabellt att hålla på med det på heltid.
 
Nu har jag inte ens med mej mina saker , dom är kvar i grekland. Men Nikos skulle försöka skicka det. Skulle vara roligt att kunna fixa på nära och kära och såklart på mig själv ;)
Nu blev det långt, eller ja egentligen kort på en lång historia.
 
 
5 nagellack fick jag med mig. 

Kommentarer
Natta säger:

Du har din första kund här så snart du har dina produkter!

2012-12-21 | 18:10:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback